top of page

3 Daagse bruiloft in Italie!

Bijgewerkt op: 4 apr.

Ik begon met een droom, daar maakte ik een doel van en zo van het een kwam het ander. Een Italiaanse bruiloft meemaken maar bovenal fotograferen!

Ik werd benaderd door een b&b in Italië die gerund wordt door Nederlanders. Ze gaan beginnen met Italiaanse bruiloften te organiseren en ze zochten en fotograaf voor hun eerste Nederlandse stel die daar komt trouwen. Of ik drie dagen kon komen. Een paar maanden later was het dan zo ver. Ik ging in mijn eentje naar Italië! Er was een huurauto voor mij geregeld ( een echte witte fiat 500 cabrio) en na een vlucht en 2 uur durende autorit kwam ik aan in de b&b. Ik kwam aan op een prachtige plek maar het was wel helemaal donker. Dus ik had geen idee waar ik nou echt was beland. Er werd een lekkere pizza voor mij gemaakt en ik kon kennis maken met de b&b eigenaren en het bruidspaar dat daar al lekker was met alle gasten.

Na een gezellig avondje ging ik naar mijn hotel. Ik sliep niet in de b&b want die zat al vol met de dag gasten van de bruiloft. Ik sliep in het super schattige en prachtige stadje Corinaldo. Uitgeteld plofte ik in bed en vol adrenaline omdat ik zin had in de volgende dag, de ceremonie.
In de ochtend ging ik naar de b&b voor het ontbijt en het aankleed moment van de bruidegom. Daarna ging ik door naar de bruid die in het stadje van mijn hotel op een prachtige locatie haar aankleedmoment had. Dit gebeurde daar vanwege het prachtige monumentale pand, maar ook omdat de ceremonie in het stadje plaats vond. Ik vergeet dat moment nooit meer. Dat ik daar aan kwam in een suuuper mooi pand. Met hele harde Andrea Bocceli muziek aan, de zon die door prachtige ramen naar binnen scheen. Ik moest bijna huilen van geluk! De bruid werd nog opgemaakt. De jurk hing prachtig uit. En het aankleedmoment met moeder en zus was emotioneel en mooi. Toen daarna het emotionele ophaal moment van vader kwam liepen de tranen bij iedereen over de wangen. Alles klopte en het was perfect.

De ceremonie vond plaats op een binnenplaats van een monumentaal pand in het stadje Corinaldo. En na de ceremonie stond er een fanfare band klaar om het bruidspaar te verassen. We gingen op een bekend plekje van het stadje de toast doen met taart en een foto moment met de familie. Daarna gingen we door met de fotoshoot met het bruidspaar. Door olijfbomen, boomgaarden, zonsondergang en een prachtig uitkijk punt. Een echt plaatje! Om de dag nog beter af te sluiten een heerlijk diner aan een lange tafel onder lampjes en goed glas wijn. Dat is toch wat je bedenkt bij een Italiaanse bruiloft?!

Voor mij smaakt dit zeker naar meer. Waar Italië mijn favoriete land is, mijn naam bijna altijd goed wordt uitgesproken en ik het eten echt fantastisch vindt. Hoop ik maar al te graag dat ik vaker voor dit soort pareltjes gevraagd zal worden.


67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page